Sosyal medya uzmanlığı ve sosyal medya yönetimi ✔

deryadeniz.blog

Sosyal medya uzmanlığı ve sosyal medya yönetimi ✔

Sosyal medya uzmanlığı ve sosyal medya yönetimi son zamanların en önemli meslek dallarından oldu. Sosyal medya aslında birçok toplumun iletişim aracı oldu.

Sosyal medya platformları 2000’li yıllardan itibaren herkesin hayatında en başlarda yer almaya başladı. Hemen hemen herkes sosyal medya kullanıyor; öğrenciler, öğretmenler, yapı firmaları, hizmet sektörleri, sağlık sektörleri ve yüzlerce meslek dalı da sosyal medya kullananlar arasında.

Sosyal medya hedef kitleye kolayca ulaşabileceğiniz en kestirme yol. Sosyal medya danışmanlığı yaptığınız süre içerisinde hedef kitlenin doğru tespit edilmesi sizi başarıya daha kısa sürede ulaştırır.

Hedef kitle belirlemek sosyal medyanın en önemli noktalarındandır. Aş aralığı, cinsiyet, ilgi alanları da belirlenen kitlenin bilinmesi de en önemli unsurlardandır. Hedef kitlenin ilgisini çekmek adına da anket yapılabilir. Sosyal medyada içeriklerin yönetimini yaparken kaliteli içerikler üretmeye dikkat etmeliyiz.

Gelişigüzel cümleler kullanmamalı genel olarak halk dilinden uzaklaşılmalıdır. Daha güven verici, bilgilendirici yazılı içeriklerle sizde daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz.

Sosyal medya platformları nelerdir?

  1. Facebook

Sosyal medya denildiğinde akla ilk gelen uygulamalardan biri olan Facebook, 2004 yılında Mark Zuckerberg ve Harvard Üniversitesi’ndeki diğer arkadaşları tarafından kuruldu. Günümüzde Meta platformları arasında yer alan Facebook’un 2022 yılından itibaren 2,93 milyar aktif kullanıcısı var.

  1. WhatsApp

WhatsApp Yahoo! çalışanları tarafından 2009 senesinde kullanıcılara açılır. 2014 yılında 19 milyar dolar karşılığında Facebook tarafından, şimdi Meta, WhatsApp satın alınır. Şuanda aktif olarak 2 milyarı geçen whatsup kullanıcısı mevcut.

  1. YouTube

Şubat 2005’te ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki PayPal çalışanları tarafından video paylaşma platformu olarak açılır. Kasım 2006’ta ise Google tarafından 1,65 milyar dolara satın alınır. 57,4 milyon aktif kullanıcısı bulunmakta.

  1. Instagram

Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından 2010 yılında açılan Instagram, şu an Meta Platformları arasında yer alır. Fotoğraf, video, hikâye ve reels paylaşma özelliklerinin yanı sıra insanların gelen kutusu üzerinde birbirlerine bu içerikleri atabileceği sosyalleşme alanları da Instagram aracılığıyla yürütülmektedir. 4,62 milyar aktif kullanıcı sayısı bulunuyor. İnstagram sosyal medya platformu günden güne aktif kullanıcı sayısı daha da artıyor.

  1. TikTok

Video içeriklere odaklı bir şekilde arayüzünü tasarlayan ve video çekmeye teşvik eden TikTok, Douyin adlı bir Çinli tarafından 2017’de piyasaya sunuldu. Dünyada en hızlı gelişen uygulamalar arasında yer alan TikTok, Google’da da sıkça araştırılan bir site hâline geldi. Şuan 755 milyon aktif tiktok kullanıcısı var.

  1. Telegram

Mesajlaşma, sesli ve görüntülü görüşme gibi seçenekleriyle Telegram da WhatsApp gibi bir uygulamadır.  70 milyon kadar aktif kullanıcısı bulunuyor.

  1. Twitter

2006 yılında Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone ve Evan Williams tarafından kurulan Twitter, insanların içeride tweetler aracılığıyla iletişime geçmelerini sağlayan sosyal medya uygulamasıdır. Twitter 25 Nisan 2022 yılında 44 milyar dolara Elon Musk tarafından satın alınır. Bu olay dünya çapında büyük bir ses getirmiştir.

Twitter, trendlerin takip edildiği, gündemdeki olayların öne çıktığı, insanların bir durumu ifade etmek için kullandığı bir araçtır. Şuan aktif olarak 229 milyon kullanıcısı var.

  1. Reddit

Reddit, ev arkadaşı olan Steve Huffman ve Alexis Ohanian ile Aaron Swartz tarafından 2005 yılında kuruldu. 2006 yılında insanların kullanımına açıldı. Amerika Birleşik Devleri’nde Reddit’in diğer sosyal medyalar arasında daha sık kullanımı tercih edilmektedir. 52 milyonu bulan kullanıcı kitlesi var.

  1. Linkedln

Mayıs 2003’te iş ve istihdam odağıyla ABD’de kurulan Linkedln, insanların profesyonel alanda network oluşturmaları için kuruldu. 722 milyon aktif üyesi bulunuyor.

       10.Quora

2009 yılında Facebook çalışanları Adam D’Angelo ve Charlie Cheever tarafından geliştirilen Quora, 2010 yılında kullanıma açılır. Her ay 80 milyonu aşan günlük ziyaretçisi olan bir uygulama.

Soru-cevap formatında yanıtlara bakarken ya da bir soruya cevap verirken diğerleri tarafından bu cevaplara oylamalar yapılmaktadır. Özellikle iyi yanıtlar kullanıcılar tarafından ön plana çıkartılır. Böylece sorunuza en yakın cevabı bu şekilde ayırt etme şansı yakalayabilirsiniz.

Yorum gönder